Алгоритм визначення оптимальних рівнів напруги цехового трансформатора - Балюта, Сергій Миколайович; Йовбак, Василь Дмитрович; Копилова, Людмила Олександрівна (My University, 2017)
Одним з ефективних способів забезпечення якості електричної енергії і зменшення споживання електричної енергії є підтримання раціональних рівнів напруги цехової мережі за допомогою трансформатора. В статті представлений алгоритм розрахунку раціональних рівнів напруги розподільної електричної мережі цеху промислового підприємства, що використовується при автоматичному регулювання напруги трансформатора з ПБЗ за допомогою електронного комутатора. Представлені математичні моделі споживачів електричної енергії та елементів електричної мережі цеху. Запропоновано метод експериментального визначення статичних характеристик навантаження на основі активного експерименту з використанням методів регресійного аналізу. Раціональні рівні напруги визначаються з використанням статичних характеристик навантаження за напругою. Проведена оцінка випливу рівнів напруги на споживання активної потужності.
Keywords: раціональні рівні напруги; цехова електрична мережа; статичні характеристики навантаження за напругою; система електропостачання цеху; оптимізація електроспоживання; регулювання напруги трансформатора; rational level voltage guild electrical network; static load voltage characteristics; power plant system; optimization of power consumption; кафедра електропостачання і енергоменеджменту