Проблеми встановлення цін на ринку хліба та хлібопродуктів - Ємцева, Галина Федорівна (My University, 2010)
Подальший розвиток ринку хлібобулочних виробів пов’язаний з забезпеченням потреб споживачів у якісному хлібі за ціною, яка б задовольнила і споживача і виробника. Достатня величина отриманого прибутку забезпечить підприємствам-товаровиробникам можливість підвищення ефективності їх діяльності. У сучасних умовах це можливо лише на основі комплексного дослідження ринку хлібобулочних виробів, прогнозу його розвитку та здійснення виважених дій органів державного управління щодо його регулювання.

Further development of baked goods market is related to supplying consumers with high-quality bread with a price that would satisfy both consumer and producer. The sufficient profits of enterprises that produce the good will assure a possibility of increasing the efficiency of their activity. It is possible only if complex analysis of baked goods’ market is conducted together with the prognosis of market’s development that is required in current conditions. It would lead to actions of state administration focused on regulation of given segment.
Keywords: ціна; регулювання; політика ціноутворення; фіксована ціна; ринок хліба; price; regulation; pricing policy; fixed price; market of bread; кафедра економіки і права