Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на винахід № 59221) - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Марцін, Ігор Іванович; Пістелькорс, Вікторія Олександрівна; Мельник, Юрій Володимирович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна (My University, 2003)
Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів, що передбачає адсорбцію домішок сорбентом палигорськітом, який відрізняється тим, що адсорбція палигорськітом відбувається з використанням попереднього вакуумування поверхні мінералу.
Keywords: адсорбція; водно-спиртові розчини; палигорськіт; адсорбция; палыгорскит; водно-спиртовые растворы; adsorption; palygorskite; water-alcohol solution; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів