Мельник, Оксана ПетрівнаМанк, Валерій Веніамінович2013-09-172013-09-172010Мельник, О. П. Дослідження механізму золь-гель переходів у водних розчинах крохмалів / О. П. Мельник, В. В. Манк // Вопросы химии и химической технологии. – 2010. – № 2. – С. 49–52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9721Методами реології та рентгенофазового аналізу проведено дослідження концентраційної та температурної поведінки суспензій кукурудзяного крохмалю. Отримані результати підтверджують новітні погляди на механізм золь–гель переходів в розчинах біополімерів. Methods of rheology and X-ray diffraction analysis conducted research of concentration and temperature behavior of corn starch suspensions. These results confirm the latest views on the mechanism of sol-gel transitions in solutions of biopolymers.uk-UKкрохмальконформаційні переходиводневі зв’язкиstarchconformation transitionshydrogen bondsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівДослідження механізму золь-гель переходів у водних розчинах крохмалів