Методичні передумови формування німецькомовної професійно орієнтованої читацької компетентності у майбутніх інженерів-технологів - Бойко, Ганна Анатоліївна (My University, 2016)
В статті розглядається проблема формування у майбутніх інженерів-технологів німецькомовної компетентності професійно-орієнтованого читання спеціальної літератури різних жанрі у відповідності до вимог Освітньо-кваліфікаційної програми і програми підготовки бакалаврів . В статті також визначено поняття науково-технічної літератури та її основних жанрів власне наукового, технічно-промислового та науково-ділового підстилів, розглянуто їх лексичні та граматичні особливості, проаналізовано основні способи творення німецької термінологічної лексики, зокрема суфіксація і утворення складних слів. The article deals with the problem the special literature of different genre professionally oriented reading competence forming for the future engineers-technologists in accordance with requirements educationally qualification programs and programs of preparation of bachelors. In the article also certainly concept of scientific and technical literature and it basic genres: scientific, technically industrial and scientifically business sub styles.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; граматичні особливості; інтернаціональна лексика; майбутні інженери-технологи; науково-технічна література; професійно орієнтоване читання; формування читацької компетентності; grammatical features; international vocabulary; future engineers and technologists; scientific and technical literature; professionally oriented reading; the formation of reading competence