Використання фосфоліпідів насіння соняшника при виробництві ковбас оздоровчого призначення - Стеценко, Наталія Олександрівна; Медведюк, Дмитро Олександрович (My University, 2019)
Введення до складу ковбасних виробів соняшникових фосфоліпідів, які мають високі біологічні та фізіологічні властивості, дозволяє не тільки підвищити якість готових виробів, а й рекомендувати їх до використання у оздоровчому харчуванні. Доза внесення фосфоліпідів у кількості 5% до маси м’ясного фаршу може бути оптимальною як з точки зору вартості збагаченого продукту, так і для забезпечення потрібних значень волого- та жироутримуючої здатності готових виробів. Найбільш ефективним способом внесення добавки є її попереднє змішування з водою у співвідношення 1:5 з метою отримання стійкої емульсії. The addition of sunflower phospholipids to the composition of sausages, which have high biological and physiological properties, allows not only to improve the quality of products, but also to recommend them for use in health food. The dose of phospholipids in the amount of 5% by weight of minced meat can be optimal both from the point of view of the value of the enriched product, and to ensure the desired values of moisture and fat-soluble ability of the finished product. The most effective way to make the additive is to pre-mix it with water in a ratio of 1:5 in order to obtain a stable emulsion.
Keywords: насіння соняшника; ковбасні вироби; холін; кафедра технології оздоровчих продуктів