Корнілова, Аліна СергіївнаРубанка, Катерина ВолодимирівнаКрижановський, Станіслав Йосипович2024-11-052024-11-052023Корнілова, А. С. Дослідження проблем, які впливають на виявлення фальсифікованої харчової продукції / А. С. Корнілова, К. В. Рубанка, С. Й. Крижановський // Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2023 р. – Харків : Державний біотехнологічний університет, 2023. – С. 113.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45356В роботі представлені основні проблеми пов’язані з фальсифікацією прянощів, які можуть виникнути на етапі виробництва та/або постачання. Основними викликами є: – відсутність керівних принципів та законодавства в цьому питанні; – відсутність загально визначених термінів; – складність в отриманні еталонних моделей; – відсутність сертифікованого довідкового матеріалу; – відсутність валідованого хемометричного програмного забезпечення.The paper presents the main problems related to the falsification of spices that may arise at the stage of production and/or supply. The main challenges are: – lack of guiding principles and legislation in this matter; – lack of generally defined terms; – difficulty in obtaining reference models; – lack of certified reference material; – lack of validated chemometric software.ukкафедра технології консервуванняякістьпроблеми фальсифікаціїпрянощіqualityadulteration issuesspicesДослідження проблем, які впливають на виявлення фальсифікованої харчової продукціїThesishttps://orcid.org/0000-0002-9884-4214