Дослідження проблем, які впливають на виявлення фальсифікованої харчової продукції - Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Крижановський, Станіслав Йосипович (My University, 2023)
В роботі представлені основні проблеми пов’язані з фальсифікацією прянощів, які можуть виникнути на етапі виробництва та/або постачання. Основними викликами є: – відсутність керівних принципів та законодавства в цьому питанні; – відсутність загально визначених термінів; – складність в отриманні еталонних моделей; – відсутність сертифікованого довідкового матеріалу; – відсутність валідованого хемометричного програмного забезпечення.

The paper presents the main problems related to the falsification of spices that may arise at the stage of production and/or supply. The main challenges are: – lack of guiding principles and legislation in this matter; – lack of generally defined terms; – difficulty in obtaining reference models; – lack of certified reference material; – lack of validated chemometric software.
Keywords: кафедра технології консервування; якість; проблеми фальсифікації; прянощі; quality; adulteration issues; spices