Система автоматичного інтелектуально керування похилою дифузійною установкою (Патент на корисну модель № 97572) - Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Сіваченко, Анна Андріївна (My University, 2015)
Система автоматичного інтелектуального керування похилою дифузійною установкою містить датчики температури, розташовані за зонами апарата, виконавчі механізми на трубопроводі подачі грійної пари в апарат, фазифікатор і дефазифікатор, нечітку нейронну мережу із базою правил. Додатково система містить послідовно зв'язані сегментатор, статистичний аналізатор вхідної інформації, вейвлетний фільтр та оптимізатор параметрів трешолдингу. Датчики температури підключені до входу сегментатора, а вхід оптимізатора трешолдингу зв'язаний із сегментатором і вейвлетним фільтром. Вихід вейвлетного фільтра з'єднаний з фазифікатором. Automatic intelligent control inclined diffuse installation includes temperature sensors, located zones machine actuators on the pipeline feeding hriynoyi pair in the unit, and fazyfikator defazyfikator, fuzzy neural network of base rules. Additionally, the system contains consistently linked sehmentator, statistical analyzer input information, and wavelet filter optimizer parameters tresholdynhu. Temperature sensor connected to the input sehmentatora, and the entrance Optimizer tresholdynhu connected with sehmentatorom and wavelet filter. Out of wavelet filter connected to fazyfikatorom.
Keywords: автоматичне керування; дифузійна установка; інтелектуальні системи; automatic control; diffusion installation; intelligent systems; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка