Дослідження термінів зберігання м’ясних паштетів функціонального призначення - Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2018)
У статті наведено результати досліджень мікробіологічних показників розроблених паштетів функціонального призначення з використанням грибної сировини та фітокомплексу пророщених зерен вівса, ячменю, пшениці та кукурудзи з метою підтвердження безпечності та якості продукту при подовженні термінів придатності. Розроблені рецептури м’ясних паштетів характеризуються високою харчовою цінністю, мають оптимізований хімічний склад і можуть бути запропоновані в раціонах харчування медичного спрямування. Комбінування сировини тваринного і рослинного походження не знижує органолептичних показників продукту, а в деяких випадках вони навіть вищі, ніж у контрольних зразках. The article presents the results of studies of microbiological indicators of the developed pates of functional purpose with the use of mushroom raw materials and phytocomplex of germinated oats, barley, wheat and corn to confirm the safety and quality of the product while extending the shelf life. Meat pâté formulations developed are characterized by high nutritional value, optimized chemical composition and can be offered in the diets of health care. Combining raw materials of animal and vegetable origin does not reduce the organoleptic characteristics of the product, and in some cases they are even higher than in the control samples.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; паштети; термін придатності; функціональні продукти; рate; expiration date; functional products