Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів - Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя Федорівна (My University, 2003)
Проведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.
Keywords: бактеріальні препарати; молочний продукт; межа кислотоутворення; bacterial drugs; starters; limit of acid production; dairy products