Науменко, Оксана ВасилівнаЖукова, Ярослава ФридріхівнаНасирова, Гузель ФургатівнаКігель, Наталя Федорівна2020-08-202020-08-202003Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів / О. В. Науменко, Я. Ф. Жукова, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель // Молочна промисловість. – 2003. - № 2(5). – С. 34-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31854Проведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.бактеріальний препаратмолочний продуктмежа кислотоутворенняlactobacillus acidophilusstarterslimit of acid productiondairy productsВплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктівArticle