Становлення терміну "Прибуток” - Вжитинська (Омельченко), Ксенія Юріївна (My University, 2009)
Прибуток, відома з далекого минулого категорія, що отримала новий зміст в умовах сучасного економічного розвитку країни та формування реальної самостійності суб’єктів господарювання. Будучи головною рушійною силою ринкової економіки, вона забезпечує інтереси держави, власників підприємств та персоналу. В економічній термінології поняття прибутку стало універсальним і досить активним складовим елементом фінансової системи наприкінці XVIII століття. Починаючи саме з цього часу термін „прибуток” привертає до себе все більше уваги як практиків, так і вчених-теоретиків. Profit from the distant past known category, received a new meaning in today's economic development and the formation of real autonomy entities. As the main driving force of the market economy, it provides the interests of the state, owners and staff. In economic terms the concept of profit was versatile and very active part of a financial system at the end of the XVIII century. Starting from that time the term "profit" has attracted increasing attention as practitioners and academics.
Keywords: економічна діяльність; механізм; управління; прибуток; рентабельність; profitability; economic activity; mechanism; management; earnings; кафедра економічної теорії