Вплив білкових добавок тваринного походження на клейковину макаронного тіста - Юрчак, Віра Гаврилівна; Голікова, Тетяна Петрівна; Куцик, Т. Г.; Гніденко, Л. М. (My University, 2003)
Показано можливість застосування таких добавок тваринного походження, як сухий яєчний білок і желатин для підвищення харчової цінності макаронних виробів, вивчено їх вплив на якість клейковини макаронного тіста з використанням ферментного препарату, що сприяє поліпшенню якості виробів. It has been shown that albuminous additives of animal origin – dry egg white and gelatin – increase food value of macaroni products. Effect of using these additives to the gluten of macaroni dough with enzymatic improver has been researched.
Keywords: сухий яєчний білок; желатин; харчова цінність; клейковина; поліпшення якості; dry egg white; gelatin; food value; gluten; quality improvement; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи