Вплив важких металів на відновлення кисневмісних сполук хлору хлорат відновлюваною культурою Aerococcus dechloraticans ТГС-463 - Базуріна, Поліна; Смирнова, Галина (My University, 2014)
Максимально можлива швидкість відновлення хлоратів штамом А. dechloraticans ТГС-463 в даних умовах буде досягатися на середовищі, що містить CrО4 2- – 14 мг/л; Zn2+ – 17 мг/л; Fe3+ – 15 мг/л; тобто стоки, до складу яких входять важкі метали у наведених концентраціях доцільно розводити. Для цих цілей можна використовувати очищену стічну воду. The maximum recovery rate chlorates strain A. dechloraticans TGS-463 in these conditions will be achieved on medium containing CrO4 2 - 14 mg / l; Zn2 + - 17 mg / l; Fe3 + - 15 mg / l; ie drains, which include heavy metals in concentrations above advisable to breed. For these purposes, you can use the treated waste water.
Keywords: Aerococcus dechloraticans ТГС-463; вплив важких металів; відновлення кисневмісних сполук хлору; effect of heavy metals; restoration of oxygen-chlorine compounds