Лукіянік, Олександра ВалентинівнаШутюк, Віталій ВолодимировичВасилів, Володимир Павлович2021-05-192021-05-192021Лукіянік, О. В. Рублені рибні напівфабрикати з карася / О. В. Лукіянік, В. В. Шутюк, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками Х Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 22–23 квітня 2021 р. – Київ : РВВ НУБіП України, 2021. – С. 161.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34029З метою підвищення виходу їстівної частини з карася необхідно застосовувати біотехнологічні прийоми, у тому числі гідроліз під дією власних ферментів, що суттєво полегшить відділення кісток з м’язової тканини. Однією з перспективних технології виробництва рибних рублених напівфабрикатів насінням соняшника. In order to increase the yield of the edible part of the crucian, it is necessary to use biotechnological techniques, including hydrolysis under the action of its own enzymes, which will greatly facilitate the separation of bones from muscle tissue. One of the promising technologies for the production of minced fish semi-finished products with sunflower seeds.карасьрублені напівфабрикатинасіння соняшникакафедра технології консервуванняcruciansunflower seedschopped semi-finished productsРублені рибні напівфабрикати з карасяThesis