Особливості державного регулювання страхової діяльності в країнах Європейського Союзу - Арич, Михайло Іванович (My University, 2016)
У роботі розглянуто особливості та характер державного регулювання страхової діяльності в країнах Європейського Союзу. Встановлено, що розвиток державного регулювання страхового сектору в країнах ЄС показує стабільний вектор діяльності в напрямі як поглиблення дерегуляційних процесів, так і посилення державного контролю у сфері підтримки національних суб’єктів господарювання. This article examines the characteristics and nature of state regulation of insurance activity in the European Union. It was established that the development of state regulation of the insurance sector in the EU show stable vector activity towards a deepening deregulation processes and strengthening of state control in support of national entities.
Keywords: страхування; Європейський Союз; державне регулювання страхування; insurance; European Union; state regulation of insurance