Методи самомотивації та їх значення для підвищення ефективності діяльності менеджера - Болотіна, Ірина Миколаївна (My University, 2022)
Стаття присвячена дослідженню методів самомотивації та їх значення для підвищення ефективності діяльності менеджера. Розкрито сутність поняття самомотивації. Визначено алгоритм її реалізації. Виокремлено ряд методів самомотивації менеджерів: «до зірок», «фільм жахів», усвідомлений вибір, ефект терміновості, «дамоклів меч», щоденник успіху, рефреймінг, «пиріг часу», «якоріння», «колесо життя», «батіг і пряник». Розкрито їх зміст, надано ґрунтовну характеристику. Основну увагу звернено на те, що при впровадженні будь-якого із них необхідно враховувати той факт, що один і той самий метод може давати абсолютно протилежний ефект на різні категорії менеджерів. Зроблено висновок, що на практиці необхідно застосовувати різні методи самомотивації у їх взаємозв’язку та обирати ті, які дозволяють враховувати індивідуальні особливості та є найбільш ефективними для конкретної особи.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; самомотивація менеджера; мотивація персоналу; staff motivation; manager; reframing