Оцінювання можливостей підприємства щодо утримання споживачів - Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гаврилова, Тетяна Василівна (My University, 2016)
У статті обґрунтовано етапи, за якими досліджуються можливості підприємства щодо утримання клієнтів. Доведено необхідність визначення характеристик цільових споживачів продукції підприємства. Наведено формули, за якими здійснюється розрахунок та аналіз рівня пізнаваності, придбання продукції та довіри до окремих марок. Розглянуто визначення задоволеності/незадоволеності споживачів торговою маркою. Розкрито методи розрахунку рівня утримання споживачів. Запропоновано способи утримання клієнтів підприємства. In the article the stages that examine the possibility of the company on customer retention. The necessity of determining the characteristics of the target consumer products company. Contains formulas on which the calculation and analysis of reconcilability, acquisition of products and trust some brands. Definition of satisfaction / dissatisfaction with consumer brand. Reveals the methods of calculating the retention of customers. Ways retention enterprises.
Keywords: кафедра маркетингу; поведінка споживачів; утримання споживачів; рівень пізнаваності; рівень придбання; рівень довіри до марки; задоволеність/незадоволеність споживачів; рівень утримання споживачів; способи утримання споживачів; consumer behavior; customer retention; level of reconcilability; level acquisition; confidence in the brand; satisfaction/dissatisfaction of consumers; level maintenance customers; ways of keeping customers