Роль інтелігенції в національно-культурному відродженні України (перша половина ХІХ ст.) - Рудик, Петро Андрійович (My University, 2003)
Науково-популярне видання вперше на новій методологічній основі без ідеологічної заангажованості розкриває роль інтелігенції в національно-культурному відродженні українських земель, що перебували в складі Російської та Австрійської імперій у першій половині ХІХ ст. Аналіз зроблено з урахуванням досягнень гуманітарних наук початку ХХІ ст. Для студентів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться питаннями історії української культури. Popular research publication for the first time on the new methodological basis without ideological bias reveals the role of intellectuals in national-cultural revival of Ukrainian lands were part of the Russian and Austrian empires in the first half of the nineteenth century. Analysis done on the basis of achievements humanities XXI century. For students, graduate students, university professors, all those interested in the history of Ukrainian culture.
Keywords: кафедра економіки і права; роль інтелігенції; національно-культурне відродження; Україна; the role of intellectuals; national and cultural revival; Ukraine