Вплив осадоутворення на ефективність процесу демінералізації молочної сироватки електродіалізом - Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро Дмитрович (My University, 2008)
Розглянуто електродіаліз, як метод демінералізації молочної сироватки. Наведені експериментальні результати на основі яких показано негативний вплив пасивації іонообмінних мембран важкорозчинними сполуками. Запропоноване вирішення проблеми осадоутворення на мембранах.

Electrodialysis considered as a method of demineralization of whey. The experimental results on the basis of which showed a negative effect passivation of ion-exchange membranes insoluble compounds. The proposed solution osadoutvorennya on membranes.
Keywords: молочна сироватка; мембрана; рециркуляція; регенерація; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; lactic sirovotka; membrane; retsirkulyatsіya; regeneratsіya