Вплив наукових шкіл менеджменту на формування теорії організаційної культури - Харчишина, Олена Володимирівна (My University, 2010)
Узагальнено внесок шкіл класичного, гуманістичного і сучасного напрямів у становлення теорії організаційної культури. Зазначено, що ідеї, які є основою теорії організаційної культури, формувались протягом тривалого часу і лише наприкінці 70-х рр. ХХ століття були узагальнені у вигляді окремого теоретичного підходу, який продовжує розвиватись і в наш час.

Summarizes the contribution of the classical school, humanistic and modern trends in the development of the theory of organizational culture. It is noted that the ideas that are the basis of the theory of organizational culture, formed over a long time and only at the end of 70-ies of XX century were summarized in a single theoretical approach that continues to evolve in our time
Keywords: менеджмент; організаційна культура; наукова школа; management; organizational culture; scientific school