Штучний інтелект в мобільних іграх: генерація контенту, адаптивна складність і поведінка NPC - Вдовенко, Дмитрій Олександрович; Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2025)
Розглянуто застосування технологій штучного інтелекту в мобільних іграх. Визначені основні напрями розвитку: генерація ігрового контенту, динамічне налаштування складності та інтелектуалізація поведінки неігрових персонажів. Показано, що використання інструментів Unity ML-Agents, Unreal Engine Behavior Trees та Apple GameplayKit дозволяє підвищити персоналізацію та варіативність ігрового процесу. Abstract.The article discusses the application of artificial intelligence technologies in mobile games. The main areas of development are identified: game content generation, dynamic difficulty adjustment, and intellectualization of the behavior of non-game characters. It is shown that the use of Unity ML-Agents, Unreal Engine Behavior Trees, and Apple GameplayKit tools allows for increased personalization and variability of the gameplay.
Keywords: мобільні ігри; штучний інтелект; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки