Спосіб сушіння культивованих грибів комбінованим енергопідведенням (патент на корисну модель № 97904) - Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2015)
Спосіб сушіння культивованих грибів комбінованим енергопідведеням включає висушування грибів. Висушування культивованих грибів проводять в імпульсному режимі нагрів-охолодження при одночасному конвективному і інфрачервоному енергопідведені з рециркуляцією повітря при температурних режимах 30-90 оС, до вологості 6-20%, а товщина шару грибів, що завантажується в сушильну камеру становить 3-30 мм. The method of drying cultured fungi for combined energy supply includes the drying of fungi. The cultivation of cultured mushrooms is carried out in the pulsed mode of heating-cooling with simultaneous convection and infra-red energy with a recirculation of air at temperature conditions of 30-90 ° C, to a humidity of 6-20%, and the thickness of the layer of mushrooms loaded in the drying chamber is 3-30 mm.
Keywords: кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; сушіння; культивовані гриби; комбіноване енергопідведення; імпульсний режим; drying; cultivated mushrooms; combined power supply; pulse mode