Шляхи подовження термінів зберігання картопляних чіпсів - Фалендиш, Наталія Олексіївна; Левченко, Н. І.; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2008)
Метою роботи є дослідження можливості використання для виробництва картопляних чіпсів подовженого терміну зберігання нетрадиційної сировини природного походження, яка володіє антиоксидантними властивостями. Встановлено, що майоран і базилік мають антиоксидантні властивості та здатні суттєво інгібувати процеси окиснення жиру при зберіганні картопляних чіпсів.
Keywords: картопляні чіпси подовженого терміну зберігання; картофельные чипсы длительного хранения; potatoes chips long-term preservation; базилік; майоран; природні антиоксиданти; зберігання; перекисне число; базилик; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; природные антиоксиданты; перекисное число; basil; marjoram; natural antioxidant; storage; peroxides numbers; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв