Актуальність формування міжкультурної комунікативної компетенції майбутніх економістів - Чередніченко, Галина Анатоліївна; Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна (My University, 2011)
Спеціалісти економічного профілю на разі є одними із найбільш популярних у роботодавців. Ця професія передбачає зіткнення з реаліями інших культур у діловій комунікації. В процесі ділових контактів має місце професійне міжкультурне спілкування. Навчання міжкультурній компетенції має за мету підвищити здатність студентів ефективно вирішувати міжнародні ділові завдання.

Economists - are among the most popular with employers. This profession involves contact with the realities of other cultures in business communication. In the course of business contacts is intercultural communication. Learning intercultural competence aims to improve students' ability to solve international business problems effectively.
Keywords: економісти; economists; комунікативна компетенція; ділова комунікація; communicative competence; business communication; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації