Проблеми бактеріофагії у виробництві ферментованих молочних продуктів - Науменко, Оксана Василівна (My University, 2011)
Проведено фаговий моніторинг, як складової частини інтегрального мікробіологічного контролю кисломолочної продукції. Досліджено поширення фагів молочнокислих бактерій на молочних заводах України. Визначено джерела локалізації фагів та контрольні критичні точки для здійснення фагового моніторингу на виробництві, встановлено рівні фагового забруднення. Розроблено тест-систему фагового моніторингу. The phage monitoring as an integral part of the microbiological control dairy products was held. The propagation of phages of lactic acid bacteria in dairy plants in Ukraine was investigated. The sources of the localization of phages and critical control point for the production of phage monitoring, pollution levels are set by the phages. A test system of phage monitoring is worked out.
Keywords: молочнокислі бактерії; бактеріофаги; лізис; моніторинг; lactic acid bacteria; bacteriоphages; lysis; monitoring