Продукт сирокопчений «М’ясна соломка» (Патент на корисну модель №138738) - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Шевченко, Іванна Юріївна (My University, 2019)
Задачею корисної моделі є розробка рецептури сирокопченого продукту з використанням біологічно активної сировини, спільна дія компонентів якої направлена на отримання пікантного продукту з високими органолептичними показниками та здатністю до тривалого зберігання. До складу продукту сирокопченого "М'ясна соломка", що містить свинину напівжирну знежиловану, яловичину вищого ґатунку знежиловану, а також сіль кухонну харчову, цукор-пісок, нітрит натрію, прянощі, згідно з корисною моделлю продукт додатково містить борошно насіння льону, сушений часник, корінь імбиру та суху молочну сироватку, збагачену Mg та Мn. The task of the utility model is to develop a recipe for a smoked product using biologically active raw materials, the joint action of the components of which is aimed at obtaining a spicy product with high organoleptic characteristics and the ability to long-term storage. The composition of the product smoked "Meat straws", containing semi-fat skimmed pork, high-grade skimmed beef, as well as table salt, granulated sugar, sodium nitrite, spices, according to the utility model, the product additionally contains flaxseed flour, dried garlic, ginger root and whey powder enriched with Mg and Mn.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; свинина; сироватка молочна; pork; serum dairy; кафедра технології молока і молочних продуктів