Ефективність управління біоенергетичним потенціалом у сільському господарстві - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2023)
Для України біоенергетика є одним із стратегічних напрямів розвитку відновлюваної енергетики, зважаючи на високу залежність країни від імпортних енергоресурсів, передусім природного газу, а також значний потенціал біомаси, придатної для виробництва енергії. Соняшник та відходи його переробки мають вагомий поновлюваний енергетичний потенціал, який може бути використаний для поліпшення торговельного балансу, створення робочих місць, модернізації виробництва та підвищення енергетичної безпеки країни. For Ukraine, bioenergy is one of the strategic directions for the development of the renewable energy sector, given the country's high dependence on imported energy sources, primarily natural gas, and the great potential of biomass available for energy production. Sunflower and its processing waste have significant renewable energy potential, which can be used to improve the trade balance, create jobs, modernize production, and improve energy security.
Keywords: аграрний менеджмент; відновлювана енергетика; біоенергетика; біоресурс; лушпиння соняшника; інвестиції; agricultural management; renewable energy; bioenergy; bioresource; sunflower husk; investment; кафедра економіки і права