Обґрунтування маркетингових рішень щодо досягнення стратегічних орієнтирів підприємства з використанням методу GAP-аналізу - Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Шиліна, Вікторія Юріївна (My University, 2023)
У статті детально розглянуто методологію проведення GAP-аналізу при обґрунтуванні стратегічних маркетингових цілей підприємства шляхом виявлення розривів між його стратегічними орієнтирами та ринковими можливостями, аналізу стратегічних та тактичних розривів та визначення способів їх усунення задля досягнення поставленої підприємством мети.

The article examines in detail the methodology of GAP analysis when justifying the company's strategic marketing goals by identifying gaps between its strategic orientations and market opportunities, analyzing strategic and tactical gaps and determining how to eliminate them in order to achieve the goal set by the company.
Keywords: кафедра маркетингу; GAP-аналіз; стратегічний розрив; тактичний розрив; стратегічні цілі; тренд; GAP analysis; strategic gap; tactical gap; strategic goals; trend