Аналіз пакувальних матеріалів для термічної обробки м'ясопродуктів - Пасічний, Василь Миколайович; Храпачов, Олег Вікторович (My University, 2017)
Застосування багатошарових полімерних матеріалів в комбінуванні з розвитком технології виробництва м'ясопродуктів дозволяє отримати стабільний продукт гарантованої якості, розширити ринки збуту та, відповідно, подовжити транспортний ланцюг, захистити продукт в процесі логістики і забезпечити більш тривалі терміни зберігання. В роботі наведено рисунки зрізу термостабільних плівок під мікроскопом та складу матеріалів термостабільних плівок. Вивчення та аналіз даних пакувальних матеріалів та систем пакування дозволяє чітко визначити основні критерії їх застосування при виробництві пастеризованих або стерилізованих м'ясопродуктів з метою впровадження нових високотехнологічних рішень, які будуть конкурентними не тільки на українському, але й на європейському ринку. The use of multilayer polymeric materials in combination with the development of meat production technology allows to obtain a stable product of guaranteed quality, expand markets and, accordingly, extend the transport chain, protect the product in the logistics process and provide longer shelf life. The paper presents drawings of a section of thermostable films under a microscope and the composition of materials of thermostable films. The study and analysis of these packaging materials and packaging systems allows to clearly define the main criteria for their use in the production of pasteurized or sterilized meat products in order to implement new high-tech solutions that will be competitive not only in Ukraine but also in Europe.
Keywords: meat products; оболонка; полімерна плівка; термостабільні матеріали; м’ясні продукти; shell; polymer film; heat-stable materials; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів