До питання дефіцитів основних есенціальних сполук в продуктах для дитячого та дієтичного харчування - Жерибор, Ольга Сергіївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2025)
За даними соціологічних досліджень, споживання продуктів для дитячого харчування в Україні нижче, ніж у Європі. За даними мультицентрового дослідження з оцінки харчування дітей від 9 місяців до 3-х років життя, сучасний харчовий раціон дітей раннього віку в Україні, як і в багатьох інших розвинутих країнах, загалом є незбалансованим, містить надлишок енергії, білків, однак недостатню кількість мікроелементів і вітамінів.

According to sociological research, the consumption of baby food products in Ukraine is lower than in Europe. According to a multicenter study assessing the nutrition of children from 9 months to 3 years of age, the modern diet of young children in Ukraine, as in many other developed countries, is generally unbalanced, contains an excess of energy and proteins, but an insufficient amount of microelements and vitamins.
Keywords: кафедра технології консервування; харчова промисловість; рослинна сировина; дитяче харчування; харчові продукти; food industry; vegetable raw materials; baby food; food products