Особливості резистентності екструдованих видів крохмалю різного походження - Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2014)
Крохмаль, є природним, дешевим, поновлювальним і біологічно активним полімером, який більшість рослин виробляють як джерело накопичення енергії. Це друга, найбільш поширена речовина біомаси в природі після целюлози. Крохмаль сільськогосподарських культур є основним джерелом вуглеводів у харчуванні людини і має широке застосування в різних галузях промисловості. В харчовій промисловості, він застосовується в якості загусника, гелеутворювача, наповнювача. В світі основними ресурсами крохмалю є кукурудза (82%), пшениця (8%), картопля (5%) і маніока (5%). Starch is a natural, affordable, renewable and biologically active polymer, which produce most of the plants as a source of energy storage. It the second most common substance of biomass in nature after cellulose. Starch crops are the main source of carbohydrates in the diet humans and has been widely used in various industries. In the food industry, it is used as a thickener, heleutvoryuvacha, filler. In the world of basic resources is corn starch (82%), wheat (8%), potatoes (5%) and cassava (5%).
Keywords: полімер; гідроліз; крохмаль; polymer; hydrolysis; starch; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів