Форми зв’язку вологи концентратів білково-ягідних - Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2020)
Досліджено форми зв'язку вологи концентратів білково-ягідних порівнянні з молочно-білковими, методом диференціального термічного аналізу. Встановлено, що використання пасти чорносмородинової в якості коагулянту під час термокислотного осадження білків молока дозволяє підвищити кількість зв’язаної вологи на 36,07 % порівняно з контрольним зразком. The forms of moisture connection in protein-berry concentrates have been investigated compared with milk-protein ones by differential thermal analysis. It has been established that the use of blackcurrant paste as a coagulant during thermo acid coagulation of milk proteins makes it possible to increase the amount of bound moisture by 36.07 % compared with the control sample.
Keywords: волога; концентрати; термокислотна коагуляція; moisture; сoncentrates; thermo acid coagulation; кафедра технології молока і молочних продуктів