Дослідження процесу розділення молочної сироватки з використанням мембран МИФИЛ ПС-50 - Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович (My University, 2015)
У матеріалі показано що, при розділенні ультрафільтрацією молочної сироватки спостерігається стрімке зниження питомої продуктивності. Після формування динамічної мембрани на поверхні розділення, показники стабілізуються і знижуються пропорційно зростанню вмісту сухих речовин. Зроблено висновок, що мембрани слід відмивати, як лугами, так і кислотами.

The paper shows that during the separation of whey by ultrafiltration, a rapid decrease in specific productivity is observed. After the formation of a dynamic membrane on the separation surface, the performance stabilises and decreases in proportion to the increase in the solids content. It is concluded that the membranes should be washed with both alkalis and acids.
Keywords: дослідження процесу розділення; молочна сироватка; ультрафільтраційні мембрани; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; research of the separation process; department of foodstuff expertise; whey; ultrafiltration membranes; кафедра експертизи харчових продуктів