Пащенко, Богдан СергійовичЗмієвський, Юрій ГригоровичЗахаров, Володимир Володимирович2024-03-272024-03-272015Пащенко, Б. С. Дослідження процесу розділення молочної сироватки з використанням мембран МИФИЛ ПС-50 / Б. С. Пащенко, Ю. Г. Змієвський, В. В. Захаров // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2015. – Ч. 2. – С. 85https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42321У матеріалі показано що, при розділенні ультрафільтрацією молочної сироватки спостерігається стрімке зниження питомої продуктивності. Після формування динамічної мембрани на поверхні розділення, показники стабілізуються і знижуються пропорційно зростанню вмісту сухих речовин. Зроблено висновок, що мембрани слід відмивати, як лугами, так і кислотами.The paper shows that during the separation of whey by ultrafiltration, a rapid decrease in specific productivity is observed. After the formation of a dynamic membrane on the separation surface, the performance stabilises and decreases in proportion to the increase in the solids content. It is concluded that the membranes should be washed with both alkalis and acids.ukдослідження процесу розділеннямолочна сироваткаультрафільтраційні мембраникафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняresearch of the separation processdepartment of foodstuff expertisewheyultrafiltration membranesкафедра експертизи харчових продуктівДослідження процесу розділення молочної сироватки з використанням мембран МИФИЛ ПС-50Abstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0009-0007-5383-5967https://orcid.org/0000-0002-0985-207X