Пристрій для аеробної очистки стічних вод(Патент № 21309) - Нікітін, Геннадій Олексійович; Пилипко, Юрій Степанович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Семенова, Олена Іванівна (My University, 1997)
Запропоновано використання приладу для очищення стічних вод, який суміщає в собі аеротенк для біологічного очищення та вторинний відстійник для механічного очищення. Прилад оснащений пересувною перегородкою, яка здатна змінювати об’єми аеротенку та відстійника в залежності від перебування мулової суміші в очисній споруді. Застосування даного приладу значно скорочує необхідну площу для розташування очисного обладнання.

Proposed the use of the device for waste water treatment, which combines the aeration tank for cleaning and secondary clarifier for mechanical cleaning. The device is equipped with a movable partition, which can alter the volume of the aeration tank and sump depending on occupancy sludge mixture in treatment facilities. The use of this device greatly reduces the space required to house control equipment.
Keywords: стічні води; аеротенк; відстійник; активний мул; біологічне очищення; sewage; aeration tank; settling tank; activated sludge; biological treatment; кафедра екології та екоменеджменту