Технологічні характеристики молочної сироватки забарвленої - Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2021)
Визначено технологічні характеристики молочної сироватки забарвленої, отриманої при осадженні білків молока ягідною сировиною. Встановлено, що масова частка сухих речовин молочної сироватки забарвленої коливається від 6,8 % до 8,5 %, в тому числі білку 0,9…1,3 % та залежить від кількості ягідного коагулянту при термокислотному осадженні білків молока. Значення рН зразків молочної сироватки зменшується пропорційно збільшенню кількості ягідного коагулянту за термокислотного осадження білків молока. Technological characteristics of dyed whey obtained by precipitation of milk proteins with berry raw materials are determined. It was found that the mass fraction of whey solids ranges from 6.8% to 8.5%, including protein 0.9… 1.3% and depends on the amount of berry coagulant in the thermoacid precipitation of milk proteins. The pH value of whey samples decreases in proportion to the increase in the amount of berry coagulant during thermal acid precipitation of milk proteins.
Keywords: сироватка забарвлена; коагуляція; ягідний коагулянт; кафедра технології молока і молочних продуктів; coagulant; serum colored; coagulation berry