Винні готелі – новітній напрямок в індустрії гостинності України - Іщенко, Тетяна Іванівна; Шидловська, Олена Броніславівна; Шолудько, Ю. В. (My University, 2013)
У статті розглянуто сучасний стан винного туризму у світі та в Україні. Проаналізовано тенденції розвитку закордонних винних засобів розміщення, досвід функціонування яких може бути корисним для українських готельєрів. Розкрито передумови для розвитку українського винного туризму та виявлено проблеми, що гальмують прогрес у досліджуваній галузі. Обґрунтовано можливість та доцільність будівництва винних готелів в Кримському, Закарпатському, Причорноморському і Приазовському регіонах країни, що може стати значним поштовхом для розвитку винного туризму в Україні. The paper considers the current state of the wine tourism in the world and in Ukraine. The trends in the development of foreign wine accommodation facilities, experience of the functioning of which can be useful for Ukrainian hoteliers, as in Ukraine, such as the direction of wine tourism is just beginning to spread. Revealed prerequisites for the development of Ukrainian wine tourism and identify problems that hinder the progress of the study area. The authors proved the possibility and feasibility of building wine hotels in Crimea, Transcarpathian, Azov and Black Sea regions, which can be a significant impetus for the development of wine tourism in Ukraine.
Keywords: винний готель; винний туризм; wine hotel; wine tourism; кафедра готельно-ресторанної справи