Козачок, О. І.Карлаш, Юрій Васильович2014-11-182014-11-182014Козачок, І. О. Вибір продуцента для отримання авермектину В1а (івермектину) / І. О. Козачок, Ю. В. Карлаш // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 480.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18422Авермектини В1а (івермектин) - це речовини, що належать до класу макроциклічних лактонів. Їх одержують шляхом біологічного синтезу при ферментації Streptomyces avermitilis. Специфічність авермектинів В1а зумовлена їх нервово-паралітичною дією проти комах, кліщів, нематод, що зумовлена виділення гамма-аміномасляної кислоти в нейронних синапсах. Avermectin V1a (ivermectin) - a substance belonging to the class macrocyclic lactones. They are obtained by biological synthesis in fermentation of Streptomyces avermitilis. Specificity Avermectin V1a due to their nerve action against insects, mites, nematodes, due to the selection gamma-aminobutyric acid in neural synapses.otherавермектинкомахипродуцентavermectininsectsproducersкафедра біотехнології і мікробіологіїВибір продуцента для отримання авермектину В1а (івермектину)Other