Спосіб виробництва желейно-фруктового мармеладу з пониженим вмістом цукру (Патент на корисну модель № 152656) - Камбулова, Юлія Вікторівна; Оверчук, Наталія Олегівна; Меженський, Володимир; Кохан, Олена Олександрівна; Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Меженський, Володимир Миколайович; Горбʼяк, Ольга (My University, 2023)
Спосіб виробництва желейно-фруктового мармеладу з пониженим вмістом цукру включає приготування суміші з фруктового пюре, пектину яблучного, цукру, цитрату натрію, уварювання до 73±2 % сухих речовин, темперування, додавання лимонної кислоти, формування і сушіння. Відмінністю є використання полідекстрози як об'ємного наповнювача (20–30 % від маси цукру), заміна пектину на низькометоксильований амідований, а як пюре — суміш сливи та японської айви (у співвідношеннях 3:2, 1:1 або 2:3). The method for producing jelly-fruit marmalade with reduced sugar content includes preparing a mixture of fruit puree, apple pectin, sugar, sodium citrate, boiling to a dry matter content of 73±2 %, tempering, adding citric acid, molding, and drying. The distinctive features are the use of polydextrose as a bulk filler (20–30 % of the sugar mass), the replacement of pectin with low-methoxyl amidated apple pectin, and the use of a mixture of plum and Japanese quince purees (in ratios 3:2, 1:1, or 2:3).
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; зниження цукру; пюре сливи; пюре айви; полідекстроза; jelly-fruit marmalade; plum puree; quince puree; polydextrose; sugar reduction; sugar reduction