Оптимізація струкутри капіталу підприємства на основі використання теоретико-ігрового підходу - Сілакова, Ганна Віталіївна; Сопіженко, Оксана Олександрівна (Сілакова, Г. В. Оптимізація структури капіталу підприємства на основі використання теоретико-ігрового підходу / Г. В. Сілакова, О. О. Сопіженко // Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу : науковий економічний журнал. – Донецьк : Видавництво та друк ТОВ «Юго-Восток, Лтд», 2013. – Вип. 4 (24). - С. 114-119., 2013)
У статті досліджено підходи щодо визначення поняття «оптимальна структура капіталу підприємства». Визначено основні критерії та фактори впливу на формування оптимальної структури капіталу підприємства. Запропоновано використання теоретико-ігрового підходу в процесі оптимізації структури капіталу підприємства. The article examines approaches to the definition of «optimal capital structure of the enterprise». The main criteria and impact factors of enterprise optimal capital structure formation were specified. The usage of game-theoretic approach in the capital structure optimization process of the enterprise was suggested.
Keywords: власний капітал; позиковий капітал; структура капіталу; оптимізація структури капіталу; теоретико-ігровий підхід; equity; loan capital; capital structure; capital structure optimization; game-theoretic approach; кафедра фінансів