Особливості впровадження збалансованих систем показників в національних компаніях - Чигринець, Олена Анатоліївна (My University, 2014)
Системи мотивації вітчизняних підприємств за багатьма параметрами відрізняються від їхніх аналогів, застосовуваних за кордоном. Першою такою особливістю є те, що фактично українські системи мотивації персо-налу є уособленням єдиної моделі — моделі «кнута й пряника». Другою особливістю є висока стандартизація та статичність систем мотивації, за якої реалізація принципу індивідуального підходу є прос-то неможливою. Наслідком вищевикладеного є третя особливість — високий ступінь схильності до порівнюваності в системах оплати праці та преміювання. Systems motivation domestic enterprises in many ways different from their counterparts used abroad. The first such feature is actually Ukrainian system of motivation Persian-guiding channel is the embodiment of a single model - a model "Knut and stick." The second feature is the high standardization and static motivation systems in which the implementation of the principle of individual approach is simple-it is impossible. The consequence of the above is the third feature - a high degree of susceptibility to comparability in the systems of remuneration and bonuses.
Keywords: мотивація; стандартизація; оплата праці; стратегічне управління; motivation; standardization; wages; strategic management; кафедра економіки праці та менеджменту