Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2017)
За допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.

The mathematical model of the diffusion layer development was used to describe and determine the coordinates of the gelation points, which allows determining the average membrane performance depending on the process time membrane separation of dispersed systems.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; утворення гелевого шару; поверхня фільтрувальної мембрани; мембранне розділення дисперсних систем; харчові технології; department of foodstuff expertise; formation of a gel layer; surface of the filter membrane; membrane separation of dispersed systems; food technology