Пащенко, Богдан Сергійович2024-04-172024-04-172017Пащенко, Б. С. Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани / Б. С. Пащенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5-6 квітня 2017 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2017. – Ч. 2. – С. 168https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42887За допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.The mathematical model of the diffusion layer development was used to describe and determine the coordinates of the gelation points, which allows determining the average membrane performance depending on the process time membrane separation of dispersed systems.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівутворення гелевого шаруповерхня фільтрувальної мембранимембранне розділення дисперсних системхарчові технологіїdepartment of foodstuff expertiseformation of a gel layersurface of the filter membranemembrane separation of dispersed systemsfood technologyДослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембраниThesishttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061