Шкідливі речовини повітря робочої зони при виготовлені кави у закладах громадського харчування - Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2019)
Кава – це напій який відомий у світі ще з ІІІV сторіччя. Напої на основі кави можна зустріти в кожному закладі харчування. В умовах розвитку сучасного ринку громадського харчування особливу популярність займають заклади з повним циклом приготування продукту. До таких закладів відносяться кафе та ресторани з повним циклом виготовлення напоїв із зерен кави та виготовлення кави меленої. У даній роботі представлено результати аналізу умов праці баристо та інших працівників закладів громадського харчування, які приймають участь у підготовчих процесах та виготовлені кави та напоїв на основі кави. Coffee is a drink that has been known in the world since the ІІІV century. Coffee-based drinks can be found in every food establishment. In the context of the development of the modern market of public catering, establishments with a full cycle of product preparation are especially popular. These establishments include cafes and restaurants with a full cycle of making drinks from coffee beans and making ground coffee. This paper presents the results of an analysis of the working conditions of baristas and other public catering staff who take part in the preparation processes and production coffee and types of coffee based drinks.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; зерно кави; умови праці; ароматичні речовини; пил кави; алергени; coffee beans; working conditions; aromatic substances; coffee dust; allergens