Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаПасічний, Василь МиколайовичМиколів, Іван Михайлович2018-06-202018-06-202017Визначення вмісту біологічно активних речовин в розроблених композиціях прянощів / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Том 23, №5. - Ч. 2. – С. 90-93.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27686У статті обґрунтовано доцільність використання композицій прянощів у технології паст кисломолочних. Визначено, що розроблені композиції прянощів характеризуються високим вмістом біологічно активних речовин: фенольних сполук — 42,4... 223,4 мг/100 г, у тому числі рутину — 2,2...3,1 мг/100 г та катехіну — 1,6... 5,6 мг/100 г, а також таніну — 0,4... 9,4 мг/100 г. Ступінь забезпечення добової потреби людини біологічно активними речовинами при вживанні кисломолочних паст з композиціями прянощів становить: рутин — до 8,0%, танін — до 4,7%, катехін — до 5,6%. The article substantiates the expediency of using spice compositions in the technology of sour milk products. It has been determined that spices compositions are characterized by a high content of biologically active substances: the content of phenolic compounds is 42.4...223.4 mg/100 g; of rutin — 2.2...3.1 mg/100 g; of catechin — 1.6...5.6 mg/100 g;of tannin — 0.4...9.4 mg/100 g. The degree of maintenance of daily human needs of biologically active substances is: rutin — up to 8.0 %, tannin — up to 4.7%, catechin — up to 5.6%.uk-UKпряно-ароматична сировинафенольні сполукиaromatic raw materialsphenolic compoundsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВизначення вмісту біологічно активних речовин в розроблених композиціях прянощівArticle