Аналіз розвитку технологій безлактозних молочних продуктів - Осьмак, Антон Олексійович; Павлюк, Ірина Вікторівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2025)
Для виробництва молочних напоїв, кисломолочних продуктів, концентратів, десертних продуктів використовують пастеризовану молочну сироватку натуральну, концентровану або згущену з додаванням або без додавання інших харчових інгредієнтів. З огляду на те, що попит на продукти з сироватки невпинно зростає, це є перспективним напрямом щодо розроблення безлактозних молочних продуктів. Також така переробка знижує навантаження на навколишнє природнє середовище, зменшуючи кількість відходів та стічних вод.
Keywords: безлактозні продукти; сироватка молочна; кафедра технології молока і молочних продуктів