Дослідження вуглеводного складу гідролізованих концентратів демінералізованої сироватки - Михалевич, Артур Петрович; Мандюк, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
Обґрунтовано раціональні режими ферментації рідких концентратів сироватки та досліджено зміну вуглеводного складу. Встановлено, що завдяки спільній дії ферментного та заквашувального препаратів вдається досягти максимального зниження лактози від початкової концентрації (менше 1% у кінцевому продукті). Отримані концентрати є перспективним напівфабрикатом для використання в технології молочних продуктів. Перспективою подальших досліджень є визначення їх технологічних функцій і можливості зниження цукру в рецептурному складі молочних продуктів.
Keywords: морозиво сироваткове; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів