Коваль, Ольга АндріївнаПолумбрик, Максим Олегович2014-11-132014-11-132014Коваль, О. А. Соління м'яса в барабанних масажерах / О. А. Коваль, М. О. Полумбрик // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 458.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18302Значним попитом у населення користуються солоні м'ясні вироби. Їх технологія базується на складних процесах при яких на сировину діє зовнішній фактор різноманітної природи. Процес засолювання м'яса можна розглядати як фільтраційно-дифузійне насичення шматка розчином солі. Сіль проникає у товщу м'яса дуже повільно, тому для прискорення цього процесу шматок періодично деформують, використовуючи різні фізичні методи одним з методів інтенсифікації найчастіше є механічний вплив насичення м'яса розчином солі, а також циклічне деформування - масажування. Оптимізувати процес масажування можна шляхом механічної дії - ударом. A significant demand from the population use salted meat products. their technology is based on complex processes in which raw material has external factor of various nature. The process of salting meat can be regarded as filtration and diffusion saturation piece brine. Salt penetrates into the thickness meat very slowly, so to speed up this process periodically piece deform using various physical methods one method intensification often the mechanical effects of saturation meat brine, and cyclic deformation - massaging. Streamline the process can be achieved by massaging mechanical action - strike.otherбарабанні масажерисільсоління м'ясаmassager drumsaltsalting meatкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСоління м'яса в барабанних масажерахOther