Олійник, Світлана ІванівнаНгуен Фіонг ДонгПрибильський, Віталій ЛеонідовичЗдоренко, Олександр2014-10-272014-10-272014Використання природних мінералів при кондиціюванні води для безалкогольних та алкогольних напоїв / С. І. Олійник, Нгуен Фионг Донг, В. Л. Прибильський, О. М. Здоренко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 117.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17711Присутність у підготовленій воді органічних та мінеральних азотовмісних та мінеральних азотовмісних сполук негативно впливає на органолептичні показники та стійкість напоїв. Найбільш застосовуваними способами видалення цих сполук на підприємствах безалкогольної та лікеро-горілчаної галузей є окислювальні, сорбційні та спосіб зворотного осмосу. Як зернисті завантаження застосовують іоніти, природні цеоліти: кліноптилоліт, шабазит тощо. The presence of water in the prepared organic and mineral nitrogen and mineral nitrogen compounds adversely affect the organoleptic properties and stability of beverages. Most methods used to remove these compounds enterprises nonalcoholic and alcoholic beverage industries is oxidation, sorption and method of reverse osmosis. How to download using granular resin, natural zeolites: klinoptylolit, Chabazite more.otherкондиціювання водибезалкогольні та алкогольні напоїприродні мінералиair conditioning watersoft drinks and alcoholic beveragesnatural mineralsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВикористання природних мінералів при кондиціюванні води для безалкогольних та алкогольних напоївOther