Інтелектуальна власність : комерціалізація, захист - Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович (My University, 2005)
Інтелектуальний капітал відзначає конкурентоспроможність економічної системи, тому є вирішальним ресурсом розвитку. Складовою інтелектуального капіталу є інтелектуальна власність. Сформовано проект науково-технічного розвитку спиртової галузі, який передбачає організаційно-технічні та інноваційні заходи по виведенню спиртової промисловості на європейський рівень із залученням у виробництво інтелектуального продукту.

The intellectual capital defines competitiveness of economic system, therefore is a solving resource of development. The component of the intellectual capital is intellectual property. The project of scientific and technical development of spirit industry, providing organizational-technical and innovative actions on deducing spirit industry on the European level with attraction in manufacture of an intellectual product is generated.
Keywords: об'єкти інтелектуальної власності; докапіталізація; комерційна таємниця; авторське право; objects of intellectual property; recapitalization; trade secret; copyright; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства