Дослідження експлуатаційних характеристик запірно-регулюючої арматури - Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович (My University, 2017)
Для поліпшення якості цукру і зниження його собівартості, необхідно впроваджувати систем автоматизації технологічних станцій цукрового виробництва і створювати єдину систему управління потоками цукрового виробництва і його енерговитратами. Одним із інтегрованих в систему технологічного виробництва цукру – є позиційний привод трубопровідної арматури, який дозволяє створити високонадійну, сучасну систему керування технологічним процесом, дає можливість знизити енергетичні і технологічні втрати при виготовленні цукру.

To improve the quality of sugar and reduce its cost, it is necessary to introduce automation systems for sugar production plants and create a unified system for managing sugar production flows and energy consumption. One of the components integrated into the sugar production system is a positioning drive for pipeline valves, which allows creating a highly reliable, modern process control system and makes it possible to reduce energy and process losses in sugar production.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; запірно-регулююча арматура; цукрове виробництво; позиційний привод; shut-off and control valves; sugar production; positioning drive