Державні наукові об'єкти, що становлять національне надбання - Карлаш, Юрій Васильович; Сургова, Т. М.; Вовнянко, Є. К. (My University, 2012)
На основі досвіду роботи Міністерства освіти і науки України викладено історію питання становлення в Україні інституцій наукових об'єктів, що є національним надбанням України, наведено їх перелік та стан фінансування, а також критерії визначення Названо документи чинної нормативної бази та окреслено проблемні питання щодо практики її використання за визначення та фінансування об'єктів, які становлять національне надбання України.

Based on the experience of the Ministry of Education and Science of Ukraine presented the background to the formation of institutions of Ukraine research facilities that are national property of Ukraine presented their listing and financing, as well as criteria for determining Named documents the current regulatory framework and outlines the issues related to the practice of its use for the identification and funding of objects of national property of Ukraine.
Keywords: наукові об'єкти; національне надбання; research facilities; national heritage; кафедра біотехнології і мікробіології